Extra's

Auteurslezingen


Vanaf nu kan je Jonas vragen om auteurslezingen te geven voor een publiek van 16+. Dit omdat Jonas graag mensen inspireert met zijn eigen erg boeiende en unieke kijk op het leven met een beperking en hoe hij dit ervaart. Dit verhaal wilt hij doodgraag delen met iedereen. Via de contactpagina kunt u Jonas contacteren. Een belangrijk punt is echter wel dat het een toegankelijke plaats moet zijn die gemakkelijk bereikbaar is, dus nabij een toegankelijk station. Indien dit laatste niet het geval is, vraagt Jonas de kosten voor een toegankelijke taxi te vergoeden. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald na overleg met Jonas over de haalbaarheid en tijdstip.


Weetjes


  • Jonas heeft heel het boek zelf heeft ontworpen, van de cover tot het binnenwerk, net als deze volledige site.

  • Jonas speelde echt - net zoals in het boek wordt verteld - elektrische rolstoelhockey op zijn vorige school. Hij gaat dit na zijn studies vast en zeker terug opstarten. Hij kon zo goed keeperen dat hij met zijn gloednieuwe rolstoel tijdens 1 wedstrijd tegen een team met veel snellere rolstoelen en een nogal agressieve speelwijze zo'n 30 à 40 balletjes uit de goal had kunnen houden, dit tot grote frustratie van dat team. De trainer moest normaal dat team intomen, of ze wonnen altijd met 10+ punten tegen 0. Maar tijdens deze match was die trainer altijd zijn spelers aan het opjutten. Desondanks kon mijn team 1x scoren. Eindstand: 1-0. Maar dat was ook meteen hun eerste en laatste match dat dit team verloor dat jaar, want het was jammer genoeg de laatste wedstrijddag van dat jaar. Mijn trainer (en naamgenoot) was dolgelukkig.

  • Al van jongs af aan wist dat hij later iets met computers ging doen. Zijn droom op zijn zevende was om computerspecialist te worden. Maar nu hij Toegepaste Informatica al 3 jaar studeert, verandert hij echter lichtjes van gedachte. Zijn informatica blijft echter zijn main focus, maar daarnaast start hij ook met Sociaal Werk vanaf 24 september 2018. Waarom? Zijn doel is om mensen later te kunnen helpen en om sociale problemen te kunnen oplossen met zijn kennis van informatica. En daarvoor moet hij de kennis van beide studies goed onder de knie hebben.

  • Hij wilde daarnaast ook al op zijn zevende een verhaal schrijven, maar toen is hij niet verdergeraakt dan een paar zinnen. XD

  • Jonas heeft ook zo'n gigantisch doorzettingsvermogen dat maar weinig mensen kunnen evenaren. Van 7 tot 14 september 2018 ging hij om dit nogmaals te bewijzen met Project U/Turn mee naar Tenerife, waar hij 8 à 10 per dag fysiek bezig was. Als het niet wandelen of met de rolstoel meehelpen vooruit geraken was (dagelijks stond er nl. een wandeling van 6 tot 13km op het programma), dan zwom hij, hielp hij met de tenten op te zetten of met de afwas. Deze reis heeft hem volledig veranderd, dat is zeker! In september 2019 opnieuw mee zeker?


Foto wandeling Tenerife

Vervolg op komst!


Zijn vervolgverhaal "De wilskracht die bergen overwint" (voorlopige titel) krijgt vorm. Yihaa! Jonas heeft een vrij vaste richting in zijn hoofd voor dit boek en dat wilt meestal zeggen dat hij sneller zal kunnen schrijven. De inhoud van dit verhaal is nog secret, maar het speelt zich 2 jaar na de epiloog van "Het meisje dat haar vijand omarmt" af. Ella is dus 17 jaar, en Floor 18. Er zal terug veel gebeuren met Ella, maar eigenlijk nog meer met Floor. Ella is echter degene die het meest zal veranderen... Jonas zijn doel om dit verhaal af te hebben blijft voorlopig augustus 2020.