Over de auteur

Jonas Baert

Jonas Baert, geboren op 26 november 1996, is een jonge auteur die al sinds zijn elfde verhalen schreef. 'Het meisje dat haar vijand omarmt' is zijn allereerste verhaal dat hij uitbracht in eigen beheer in augustus 2017.

Naast schrijven studeert Jonas ook nog Toegepaste Informatica in Gent en is hij al vlotjes door zijn vier jaar hogeschool gevlogen. Zijn schrijven is als een hobby die hij naast alles er met veel plezier bij pakt. Hij is een veelzijdig iemand die wilt tonen dat mits voldoende doorzettingsvermogen en de nodige kennis extreem veel mogelijk is.

Misschien komt dit omdat hij een fysieke beperking heeft en omdat hij vroeger al zo veel dingen heeft meegemaakt. Of misschien heeft hij gewoon op zijn elfde gezocht naar een mooie hobby die hij gemakkelijk kon uitoefenen ondanks zijn beperking. Maar wat vast staat is dat hij het heel graag doet en dat waarschijnlijk altijd zal blijven doen.

Zijn kijk op de wereld is de laatste jaren ook exponentieel toegenomen. En dat zou je duidelijk zien als je wist wat hij reeds allemaal had geschreven. Al meer dan 2500 pagina's heeft hij op 10 jaar tijd volgeschreven, eerst fantasieverhalen die onmogelijk te lezen vielen (toen al met personen met een beperking in de hoofdrollen), dan nieuwe of herschreven fantasieverhalen die wat beter waren, maar tenslotte kwam hij uit op realistische verhalen. Die waren uitdagender, maar desondanks gemakkelijker voor hem. Zijn ervaringen kon hij er in neerpennen, zijn positieve kijk op de wereld kon hij er in accentueren. Voor Jonas is het positieve in de wereld sterker dan het negatieve.

Wil je graag nog meer over Jonas Baert te weten komen, klik dan op deze link: Het E-portfolio van Jonas Baert


Foto van Jonas Baert in Tenerife
Foto van Jonas Baert in Tenerife
Foto van Jonas Baert